English | The Pyramid Power Blog | Romanian

graz33 wrote:Sigur ca da...Principiul de functionare poate fi testat foarte simplu cu un motoras electric si cativa magneti.Personal, am folosit un motoras de curent continuu si sapte magneti feritici de genul celor utilizati la inchizatorile usilor.
Orice motor electric daca este alimentat cu curent produce energie mecanica...In schimb, daca unui motor electric i se aplica o energie mecanica atunci el se transforma in generator de curent electric(poate fi dinam daca genereaza curent continuu sau alternator daca genereaza curent alternativ).
Sase dintre magneti i-am dispus pe un disc din plastic pe care l-am atasat pe axul motorului, i-ar cel de-al saptelea magnet l-am pozitionat astfel incat prin interactiunea campurilor magnetice sa produca o miscare de rotatie care sa puna motorasul in miscare.Sistemul a functionat 48 de ore(asta pentru ca atat l-am lasat eu) generand o tensiune continua de 2,8-3 V si un curent de circa 0,2 A.

graz33 wrote:Nu am facut poze si nici nu am filmat experimentul, iar fotografii nu mai pot sa fac pentru ca am demontat ansamblul...Aveam nevoie de componente pentru altceva.
Sistemul nu a functionat in sarcina pentru ca nu am alimentat nimic cu el.Am folosit un aparat de masura obisnuit si o rezistenta ca sarcina.
Sistemul a fost doar un test.Nu l-am construit cu alte scopuri.
Constructia unui sistem care sa poata asigura o putere suficienta pentru alimentarea unei locuinte, sa zicem, este extrem de complexa.

Return to Alte energii alternative / regenerabile / neconventionale
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest