English | The Pyramid Power Blog | Romanian

Energie regenerabila pe baza de magneti

Energie regenerabila pe baza de magneti

Postby graz33 » Fri Nov 13, 2009 11:56 am

Desi inca nu a fost pusa in practica decat in mod izolat, obtinerea de energie prin interactiunea unor sisteme magnetice este dupa parerea mea o solutie a viitorului, mai practica decat energia solara, eoliana sau cea a valurilor pentru faptul ca este aplicabila oriunde si oricand.Dezavantajul major al unui astfel de sistem este insa complexitatea constructiei in cazul in care se doreste obtinerea de puteri mari, de ordinul zecilor de kW.
Eu am experimentat sistemul in micro si m-am convins ca este perfect functional.
Mai multe lucruri despre acest gen de sisteme, dar si despre altele, precum si planuri si diverse idei constructive puteti gasi aici:
http://www.free-energy-info.co.uk/
graz33
Bronze Member
Bronze Member

Re: Energie regenerabila pe baza de magneti

Postby PAUL » Sat Nov 14, 2009 12:06 pm

Poti sa ne dai, te rog, mai multe informatii cu privire la experimentul tau ?
Freedom is a privilege, not a right.
PAUL
Bronze Member
Bronze Member

Postby graz33 » Sat Nov 14, 2009 1:43 pm

Sigur ca da...Principiul de functionare poate fi testat foarte simplu cu un motoras electric si cativa magneti.Personal, am folosit un motoras de curent continuu si sapte magneti feritici de genul celor utilizati la inchizatorile usilor.
Orice motor electric daca este alimentat cu curent produce energie mecanica...In schimb, daca unui motor electric i se aplica o energie mecanica atunci el se transforma in generator de curent electric(poate fi dinam daca genereaza curent continuu sau alternator daca genereaza curent alternativ).
Sase dintre magneti i-am dispus pe un disc din plastic pe care l-am atasat pe axul motorului, i-ar cel de-al saptelea magnet l-am pozitionat astfel incat prin interactiunea campurilor magnetice sa produca o miscare de rotatie care sa puna motorasul in miscare.Sistemul a functionat 48 de ore(asta pentru ca atat l-am lasat eu) generand o tensiune continua de 2,8-3 V si un curent de circa 0,2 A.
graz33
Bronze Member
Bronze Member

Postby PAUL » Thu Dec 31, 2009 6:29 am

graz33 wrote:Sigur ca da...Principiul de functionare poate fi testat foarte simplu cu un motoras electric si cativa magneti.Personal, am folosit un motoras de curent continuu si sapte magneti feritici de genul celor utilizati la inchizatorile usilor.
Orice motor electric daca este alimentat cu curent produce energie mecanica...In schimb, daca unui motor electric i se aplica o energie mecanica atunci el se transforma in generator de curent electric(poate fi dinam daca genereaza curent continuu sau alternator daca genereaza curent alternativ).
Sase dintre magneti i-am dispus pe un disc din plastic pe care l-am atasat pe axul motorului, i-ar cel de-al saptelea magnet l-am pozitionat astfel incat prin interactiunea campurilor magnetice sa produca o miscare de rotatie care sa puna motorasul in miscare.Sistemul a functionat 48 de ore(asta pentru ca atat l-am lasat eu) generand o tensiune continua de 2,8-3 V si un curent de circa 0,2 A.

Poti sa pui cateva poze cu experimentul te rog ? Si daca se poate chiar si un filmulet.

Si inca o intrebare: cum ai masurat curentul. Ce sarcina i-ai pus ?
PAUL
Bronze Member
Bronze Member

Postby graz33 » Thu Dec 31, 2009 11:10 am

Nu am facut poze si nici nu am filmat experimentul, iar fotografii nu mai pot sa fac pentru ca am demontat ansamblul...Aveam nevoie de componente pentru altceva.
Sistemul nu a functionat in sarcina pentru ca nu am alimentat nimic cu el.Am folosit un aparat de masura obisnuit si o rezistenta ca sarcina.
Sistemul a fost doar un test.Nu l-am construit cu alte scopuri.
Constructia unui sistem care sa poata asigura o putere suficienta pentru alimentarea unei locuinte, sa zicem, este extrem de complexa.
graz33
Bronze Member
Bronze Member

Postby PAUL » Sun Jan 24, 2010 5:30 am

graz33 wrote:Nu am facut poze si nici nu am filmat experimentul, iar fotografii nu mai pot sa fac pentru ca am demontat ansamblul...Aveam nevoie de componente pentru altceva.
Sistemul nu a functionat in sarcina pentru ca nu am alimentat nimic cu el.Am folosit un aparat de masura obisnuit si o rezistenta ca sarcina.
Sistemul a fost doar un test.Nu l-am construit cu alte scopuri.
Constructia unui sistem care sa poata asigura o putere suficienta pentru alimentarea unei locuinte, sa zicem, este extrem de complexa.

Poti sa desenezi te rog pe o hartie si sa o scanezi / fotografiezi, sau sa faci schema in AutoCAD sau alt program ? Ar fi foarte util.
PAUL
Bronze Member
Bronze Member

Postby graz33 » Mon Jan 25, 2010 11:03 am

Pai nu-i nevoie sa fac eu schemele...Se gasesc multe scheme pe net.Eu n-am facut nimic altceva decat sa adaptez una dintre aceste scheme.
Uite aici http://karlsoen.blogspot.com/
graz33
Bronze Member
Bronze Member

Postby bla_1 » Sun Feb 07, 2010 1:14 am

Uite o energie legata de piramida:
http://www.youtube.com/watch?v=iWZpyT04 ... re=related
cu traducerea in engleza: http://rexresearch.com/trawoeger/pyramid.pdf

A incercat cineva sau macar ceva similar?
bla_1
Newbie
Newbie

Postby bla_1 » Sun Feb 07, 2010 1:14 am

Uite o energie legata de piramida:
http://www.youtube.com/watch?v=iWZpyT04 ... re=related
cu traducerea in engleza: http://rexresearch.com/trawoeger/pyramid.pdf

A incercat cineva sau macar ceva similar?
bla_1
Newbie
Newbie

Postby mesterel2010 » Sun Dec 19, 2010 4:56 pm

Eu am folosit 2 generatoare de curent si niste magneti ceva mai maricei si mi se pare o super solutie in privinta energiei regenerabile :idea:
mesterel2010
Newbie
Newbie

Postby graz33 » Mon Dec 20, 2010 5:23 pm

Intr-adevar, este o solutie...Din nefericire nu este una tocmai ieftina.
Ti-am lasat un mesaj pe privat...
graz33
Bronze Member
Bronze Member

Return to Alte energii alternative / regenerabile / neconventionale