English | The Pyramid Power Blog | Romanian

O piramida din sarma de cupru, ca un cort

construirea piramidelor din teava / bara de cupru, aluminiu sau alte materiale, construirea piramidelor din carton sau lemn, etc.

O piramida din sarma de cupru, ca un cort

Postby HSORIN » Fri Sep 12, 2008 10:54 pm

Va salut draga domnule Paul si pe toti romanii de pe acest site!

Un cald salut si celorlalti, de alta limba vorbita si scrisa! Pe moment am cateva probleme de sanatate, dar sunt curios ce este pe aici, nu?

Poate aflu mai multe cand ma voi obisnui cu site-ul acesta. Mi-a trecut prin cap o idee, de curand si pe moment nu o pot pune in practica (o piramida cu dimensiuni mai mari, din sarma de cupru, ridicata ca si un cort) evident, demontabila, deplasabila.

Este posibil ca sa fi fost deja testata, nu stiu. In functie de ceea ce stii despre asta, poti sugera si altora sa probeze si acest mod de constructie.
HSORIN
Newbie
Newbie

Postby PAUL » Wed Sep 24, 2008 8:32 am

Buna ziua Domnule Sorin,

Va urez "Bine ati venit!" pe noul site despre efectul de piramida si nu numai. Mi se pare foarte interesanta ideea dumneavoastra in legatura cu piramida din sarma de cupru sub forma de cort.

O prima sugestie ar fi: in loc de sarma de cupru ar fi mai bine teava de cupru, pentru ca la acelasi diametru, rezistenta este mai mare la teava decat la bara. Apoi greutatea este mult mai mica, tinand cont si de densitatea destul de mare a cuprului: 8.9 g/cm3.

Apoi barele sa fie extensibile telescopic sau prin imbinare, pentru o mai buna compactizare la transport.

Cred ca se poate folosii cu succes si aluminium. In primul rand este mult mai usor: 2.7 g/cm3 ... de aproape 3 ori decat cuprul. Apoi si pretul este mai mic.

Asteptam si alte sugestii cu privire la materiale, mod de construire si dimensiuni.

O zi cat mai buna si sa auzim numai de bine,
Paul Enache - Edmonton, Alberta, Canada.
Freedom is a privilege, not a right.
PAUL
Bronze Member
Bronze Member

Postby Adierea » Fri Oct 10, 2008 10:38 pm

Am incercat eu o asemenea piramida ,problema este cum intinzi sarmele de cupru ,ce fel de suport ,si se complica situoatia ,si mai e o problema ,aceste muchii drebue sa fie rigide ,o sarma cat de intinsa este tot vibreaza la atingere.
Eu va inteb a incercat cineva pana acum o piramida cu mochiile din raza laser ,cu oglinzi la colturi pentru reflectarea razei in directiile care trebue ?
Eu voi icerca asea ceva daca va merge ,se poate realiza o piramida de "buzunar" cu un laser mic .
Adierea
Newbie
Newbie

Postby PAUL » Wed Nov 19, 2008 11:37 am

Salut,

Interesanta ideea, merita incercata. Numai ca daca ne bazam pe faptul ca piramida din muchii functioneaza cel mai bine cand e confectionata din aluminiu, cupru, bara de otel, si alte metale ... prin deductie logica ajungem la concluzia, ca oricare ar fi natura fenomenului ce se petrece in piramida, depinde de niste curenti electrici (telurici, de suprafata, etc.), cat si de campul magnetic al Pamantului (vezi pozitionarea pe axa N-S).

Cum lumina este formata din fotoni, iar fotonii nu sunt conducatori de curent, nu stiu cam care ar fi sansa de reusita a experimentului. Dar repet, e doar parerea mea la o prima examinare a problemei.

Cred ca mai aproape de adevar ar fi o piramida formata din tuburi fluorescente gen neon. Pentru ca lumina in interior este produsa de o plasma rece, iar plasma e conductoare electrica.

Iar ca o piramida in miniatura, cred ca cel mai indicat ar fi tuburile de la backlight-ul de la monitoare LCD dezafectate. Au diametrul cam de 2-3 mm si lungi cat e ecranul de lat. In general se gasesc grupate cate 2 sau 3 ... sus si jos la ecran.

O zi buna,
Paul Enache - Edmonton, Alberta, Canada.

!!! ATENTIE !!! Daca folositi raza laser, fie ea produsa si de o dioda laser pentru breloc, FOLOSITI ochelari colorati speciali pentru protectie. Fiecare lungime de unda laser are strict un anumit filtru. NU folositi ochelari destinati pentru o alta lungime de unda. Efectele pot fi dezastruoase pentru retina si vederea dumneavoastra. Raza laser chiar si la puteri mici, distruge iremediabil retina.

!!! ATENTIE !!! Daca folositi tuburi de neon, asigurativa ca toate conexiunile electrice sunt facute bine, si IZOLATE. Verificati cu atentie schema electrica de mai multe ori, inainte de a cupla instalatia la reteaua de curent. DACA folositi tuburi de neon din ecrane LCD, asigurativa ca invertorul folosit poate sustine puterea ceruta. Si aveti mare grija la izolarea montajului. Tensiunile de start ajung si la 2,000 Vdc.

!!! NU ne asumam responsabilitatea pentru eventualele accidente !!!
PAUL
Bronze Member
Bronze Member

Postby FireFly » Wed Dec 10, 2008 1:36 am

Apropo de materiale. Am citit undeva, cu multi ani in urma, ca cel ce ar purta o bratara (bratari) alcatuita(e) din parti egale de cupru, argint si aur ar anula influentele astrale, zodiacale din viata sa, acele predispozitii (astrele predispun, omul dispune) si s-ar manifesta complet liber, neingradit doar liberul arbitru al persoanei in cauza. La momentul respectiv am fugit cu gandul la povestile copilariei in care invariabil, Fat Frumos trecea, in incercarile sale (un posibil drum al initierii?) prin paduri de arama, argint si aur, ajungand la palate de arama, argint, aur, invingand zmei cu 3, 7, respectiv 9 sau 12 capete. Cine stie ce invatatura ezoterica sta ascunsa in miturile si povestile acestui popor, urmas al civilizatiei hiperboreene, in acest leagan al culturii euroasiatice, fosta DakSha (Tara Zeilor) si actuala "Gradina a Maicii Domnului"?
Dar sa revin, s-ar putea obtine un aliaj din parti egale de aur, argint si cupru, stiind ca sunt complet solubile unele in altele (cei ce au habar de studiul metalelor, stiu ce ciuperci mananc). Problema este ce cantitati trebuie alese din fiecare metal. Cu este relativ pur (cel electrotehnic avand o puritate de vreo 98%), Ag pur s-ar gasi si el, problema este cu Au. Daca cineva din domeniu ar avea vreo solutie de obtinere a unui aliaj din parti absolut egale a acestor metale, cu costuri reduse, as fi foarte interesat. Acest aliaj s-ar putea folosi la construirea unei piramide.
FireFly
Newbie
Newbie

Postby PAUL » Wed Dec 10, 2008 1:07 pm

FireFly wrote:Dar sa revin, s-ar putea obtine un aliaj din parti egale de aur, argint si cupru, stiind ca sunt complet solubile unele in altele (cei ce au habar de studiul metalelor, stiu ce ciuperci mananc). Problema este ce cantitati trebuie alese din fiecare metal. Cu este relativ pur (cel electrotehnic avand o puritate de vreo 98%), Ag pur s-ar gasi si el, problema este cu Au. Daca cineva din domeniu ar avea vreo solutie de obtinere a unui aliaj din parti absolut egale a acestor metale, cu costuri reduse, as fi foarte interesat. Acest aliaj s-ar putea folosi la construirea unei piramide.

Din cate stiu si aurul se gaseste sub forma purificata prin metode electrolitice. Banuiesc ca este extrem de scump, fiind folosit cu precadere in electronica si diverse instrumente unde este necesara inalta puritate.

Cuprul se poate purifica si peste 99%, prin electroliza repetata.

Acum revenind la proprietatile celor trei metale:

* Conductivitate termica:

1. Argint - 429 W / (m*k)
2. Cupru - 380
3. Aur - 318

* Conductivitate electrica:

1. Argint - 63.01 x 10^6 (S*m^-1)
2. Cupru - 59.6 x 10^6
3. Aur - 45.2 x 10^6

* Rezistivitate electrica:

1. Argint - 1.59 x 10^-8 (Ohm * m) la 20 grdC
2. Cupru - 1.72 x 10^-8
3. Aur - 2.44 x 10^-8

Singurul avantaj major al aurului ar fi faptul ca nu oxideaza.

Banuiesc ca atunci cand te-ai referit la parti egale, te-ai referit la parti de masa. Si parti volumetrice ar fi interesant, dar in acest caz aurul ar predomina (aurul are densitatea de 19.3 g/cm3 fiind cu peste 50% mai greu ca argintul si de aproape 2.5 ori mai greu decat cuprul).

Problema ramane, procurarea metalelor, in special a aurului 999 (de mare puritate) sau 999.9 (de foarte mare puritate). Apoi o alta problema este cea a topirii fara a contamina aliajul. Si nu in ultimul rand va fi o problema tragerea aliajului in bare si sudarea lor sub forma de piramida, respectand raportul cunoscut.
PAUL
Bronze Member
Bronze Member

Re: O piramida din sarma de cupru, ca un cort

Postby chirac » Wed Mar 02, 2011 8:37 pm

Buna seara ,
Va propun o piramida de vacanta tip cort.
materiale necesare:
-un stalp din teava telescopic ori din doi - trii segmenti ce se ansambleaza prin mufare ,varful ascuti tperforat de doua gauri in cruce cu diametru de cc 5mm:
-doua bucati de cablu electric, litat lungime 5m pe bucata o bucata de cablu de 10 m ambele grosime de >2,5 mm:
-o husa sub forma de piramida croita pentru dimensiunea dorita dintrun material impermiabil:
-patru tarusi confectionati din cornier:
-un ciocan,toporisca cleme : :D
Ajuns oriunde, in 15 minute instalezi cortul si orientind corect laturile piramidei poti beneficia de confortul si beneficiile efectului de piramida ! :oops:
chirac
Newbie
Newbie

Return to Construirea piramidelor la scara