Mi se pare mie sau te cam feresti de discutia asta ?
graz33 wrote:Am mutat postarile care erau OT intr-un nou topic direct in subforumul Efectul de Piramida. Acum sper sa nu mai fie nici o problema de locatie, pentru a desfasura o discutie pe o tema interesanta.
OK!E mai bine asa...Sa nu se amestece lucrurile...Dar ca sa revin la idee, discutia nu isi are sensul in acest context pentru ca daca am incepe o astfel de discutie am aborda o multitudine de probleme care nu au legatura cu subiectul forumului.
Am mutat postarile care devenisera OT pentru Apa de Piramida, mutandu-le in subforumul despre Efectul de Piramida, care trateaza general problema, si in care putem aborda si subiectele conexe.
Esti de acord cu mine ...
"OK!E mai bine asa...Sa nu se amestece lucrurile...", dar in finalul aceleasi fraze, tot nu prea e bine. Nu-ti inteleg logica. Pui in aceasi oala efectul de piramida, distorsiunea de camp, si detectorul de unde scalare, dar nu putem trata un subiect despre undele scalare care ar veni pro sau contra explicarii efectului de piramida si a partilor periculoase ale acestuia.
graz33 wrote:Deci, ma repet, tu spui cam asa: "Efectul de forma produce o distorsiune de camp; nu distorsioneaza undele scalare...Dar aceasta distorsiune poate fi pusa in evidenta cu ajutorul unui detector de unde scalare." ... poti sa-mi explici si mie care e legatura finala intre detectorul de unde scalare si distorsiunea de camp ? Camp de care ? De unde scalare ? De unde electromagnetice clasice ? De camp electrostatic ? De camp magnetic ? Si care e legatura lor cu undele scalare, ca banuiesc ca de aia zici ca ar fi bine sa se foloseasca un detector de unde scalare pentru a detecta distorsiunea de camp.
In teorie se spune ca efectul de forma produce o distorsiune de camp...In realitate, efectul de forma este de fapt o distorsiune a eterului(eterul este un concept...nu are o definitie precisa).Cu un detector de unde scalare pot fi puse in evidenta distorsiunile eterului.Asta este legatura finala.Am preferat sa folosesc exprimarea clasica "distorsiune de camp" pentru a nu complica lucrurile...Era vorba doar de o modalitate practica de a efectua niste masuratori si nu a discuta teorii.
Deci:
A = camp,
B = efectul de forma care distorsioneaza campul A,
C = unde scalare, care pot fi detectate cu detectorul de ... unde scalare,
D = detectorul de unde scalare poate detecta si distorsiunea campului A,
prin deductie logica, rezulta ca din ce sustii exista o asemanare intre undele scalare C, si campul distorsionat prin efectul de forma A. Ca nu am cum sa determin temperatura cu un senzor de vibratii nu ? Sau lumina cu un senzor piezo ? Mai ales cand vorbim de ordine de marime comparabile.
Bun si ce e eterul ? Ca practic exista extrem de putine experimente prin care s-a incercat demonstrarea existentei lui, si cam toate au dat gresi. Sa presupunem ca experimentele au abordat problema din punctul de vedere al fizicii "clasice", totusi cum poti demonstra ceva cu altceva care nu e demonstrat. Repet, undele scalare fac parte din teoria unora si din pseudostiinta, altfel ar fi studiate macar la nivel universitar de profil sau in reviste academice.
graz33 wrote:Si deci ce sunt alea unde scalare ?
Nu vad de ce am mai discuta despre unde scalare...Ti-am dat explicatia mai sus.
btw, verifica patentele de inventie ale lui Tesla (o lista orientativa ...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Tesla_patents ) cu privire la transmiterea energiei electrice la distanta, si vezi daca precizeaza ceva in legatura cu undele scalare. Totul e in conformitate cu fizica clasica si nu asa cum interpreteaza speculativ Konstantin Meyl ...
Daca este vorbA despre ceea ce a facut Tesla, incearca sa folosesti alte surse decat Wikipedia...Exprimarea "unde scalare" nu o vei gasi in lucrarile lui Tesla pentru ca el le-a denumit unde longitudinale.
Daca vrei sa folosesti in continuare teoriile fizicii clasice pentru a gasi explicatii in acest domeniu nu vei ajunge nicaieri...Este nevoie de o abordare diferita.
Gandeste-te la faptul ca sunt o serie intreaga de fapte puse in evidenta in mod practic, experimental(si efectul de piramida face parte dintre acestea), fapte pe care stiinta si teoriile clasice nu le pot explica...Daca nu poti sa explici ceva asta nu inseamna ca acel ceva nu exista.
Ok. Cum vrei sa faci practica daca teoria e inexistenta ? Cum vrei sa demonstrezi ceva cand nu ai inteles altceva ? Din cate spui tu, deformarea campului prin efectul de forma e deja demonstrata, deci nu isi are sensul sa redemosntram chestia asta. Hai sa clarificam ce e cu undele astea scalare, daca chiar exista, sau e o interpretare gresita, ca altfel ne lansam pe piste false in demonstrarea efectului de piramida.
Am dat link-ul catre Wiki pentru ca in el concentra niste link-uri catre lista de patente a lui Tesla. Daca te-ai fi uitat cu atentie si ai fi deschis pagina cu pricina vedeai ca fiecare link trimite catre scannuri ale patentelor de inventie, cu desene si explicatii scurte. Scanuri care nu sunt stocate de Wikipedia.
Am inteles ca daca nu pot explica ceva asta nu inseamna ca acel ceva nu exista, dar cred ca mai gresit este sa explici ceva cu altceva nexeplicat.
Uite de aici a inceput prosteala undelor scalare si a individului care a facut o avere vanzand nimic,
"Apparatus for Transmitting Electrical Energy" - U.S. Patent 1,119,732:
http://www.google.com/patents/about?id=m7R9AAAAEBAJMai exista cateva patente ale lui Tesla care abordeaza aceeasi problema: High Voltage High Frequency si transportul energiei electrice la distata, dar absolut toate sunt patentate, iar pe vremea aia se patentau decat inventiile explicabile. Tot pe net gasesti explicatiile reale ale inventiilor lui. Spui ca ai cunostinte de electronica, iti va fi usor sa le intelegi.
De final: hai sa nu mai cascam gura la ce zic diversi pe net, si sa incercam sa filtram informatia care o primim. Ce o fi mai rau ? Sa ne bazam pe Wiki, care in cazul exemplului meu era un link farm catre patentele lui Tesla ? Sau sa nebazam pe interpretarile aberante facute de un baiat cu privire la niste patente de inventie contrazicand nu numai fizica ci si bunul simt ?
Freedom is a privilege, not a right.