English | The Pyramid Power Blog | Romanian

It is currently Tue May 22, 2012 6:57 pm

News News of Daci / Dacia / Dacologie

Site map of Daci / Dacia / Dacologie » Forum : Daci / Dacia / Dacologie

Dacia era în antichitate ţara locuită de geto-daci, care erau împărţiţi într-un număr mai mare de triburi şi ocupau un teritoriu cuprins între: râul Tisa (vest), râul Nistru şi Marea Neagră (est), Dunăre (sud) şi Carpaţii Păduroşi (nord).

Traditia Solomonarilor

In Bucovina exista o linie initiatica urmata de oameni care se folosesc de ajutorul spiritelor naturii ce guverneaza fenomenele si procese atmosferei si anima elementele naturii (apa, foc, pamant, aer). Spiritele cu care lucrau solomonarii se numeau balauri si zmei, amintindu-ne de traditiile populare din alte tari ale lumii, acolo unde aceste fiinte sunt cunoscute sub numele de dragoni.
Lumea solomonarilor este plina de magie si mister. Astfel ei se folosesc de puterile supranaturale conferite ...
Read more : Traditia Solomonarilor | Views : 243 | Replies : 0 | Forum : Cultura si civilizatia daco-getica

Noi, Romanii, stramosi ai tuturor popoarelor latine !

Un alt articol foarte interesant pe care as vrea sa-l discutam. Il puteti gasi la adresa: http://dacia.org/1articole/index.php?ne ... &arcmonth=

Scrisoare deschisă tineretului român

Avertisment:

- daca nu vreti sa va suparati profesorii NU CITITI ACESTE RANDURI.
- daca va este frica de adevar si considerati ca un adevar reletiv (mincinos) va ocroteste impotriva unui adevar absolut NU CITITI ACESTE RANDURI.
- daca stiinta invatata in scoala, universitate va ...
Read more : Noi, Romanii, stramosi ai tuturor popoarelor latine ! | Views : 1332 | Replies : 3 | Forum : Limba Daca / Limba Romana

Romanii erau numiti cumanii negri

Am gasit acum mai bine de un an un articol care mi se pare relevant. As dorii sa comentam impreuna pe baza acestui subiect. Varianta originala o gasiti la adresa:
http://cotidianul.ro/revolutia_lui_djuv ... 28017.html

Revolutia lui Djuvara:
"Romanii erau numiti cumanii negri"

Image Image

Istoricul sustine, in cel mai recent volum al sau, aparut la Editura Humanitas, ca primii voievozi romani erau de origine cumana, la fel si o parte ...
Read more : Romanii erau numiti cumanii negri | Views : 2995 | Replies : 3 | Forum : Limba Daca / Limba Romana

Sirius

Sirius. Era el important in viata dacilor? Este el important in viata noastra? Sper ca pe acest topic sa se adune informatie suficienta care sa raspunda la aceste intrebari.

In favoarea importantei lui Sirius m-am referit deja, cand am remarcat ca se urca pe Ceahlau exact la data la care Sirius incepe sa scape de conul de umbra in care-l tine Soarele pana la acea data. Nici un alt fenomen astrologic nu are loc in ...
Read more : Sirius | Views : 718 | Replies : 8 | Forum : Cultura si civilizatia daco-getica

Login  •  Register

Statistics

Total posts 479 • Total topics 197 • Total members 447

eXTReMe Tracker