Tetraedrul
Legat de punctul 31 nu am gasit nici o geoglifa (spre marea mea dezamagire). Dar am gasit pe internet un articol care facea referire la cartea Cristinei Panculescu- Taina Kogaiononului (pe care nu am avut ocazia sa o citesc).
Articolul facea referire la faptul ca prin Muntii Carpati ar exista structuri piramidale (varfuri de munti) de forma tetraedrica. Acestea ar forma pe suprafata hartii tarii un triunghi echilateral.
Asezarea pe acest triunghi echilateral si forma tetraedrica a acestor structuri ar duce la formarea unui mare tetraedru deasupra Transilvaniei.
Verticala din varful tetraedrului la sol "cade" pe orasul Targu Mures si coincidenta face ca punctul 31 sa se afle in acelasi loc.
O alta coincidenta: o buna parte din zona Transilvania se numeste Ardeal (arde-al, legatura cu focul). Tetraedrul este solidul platonic care reprezinta elementul Foc (cu sens de foc sacru). Multe dintre ritualurile antice implicau prezenta focului.
In corpul uman focul sacru (cel care-l ajuta la intrarea in legatura cu divinul) se afla in Chakra Muladhara si are urmatorul simbol (simplificat).
Patratul reprezinta solidul, materia. Triunghiul (tetraedru) reprezinta focul sacru (kundalini). Insasi cuvantul sacru provine, se pare, de la locul in care "doarme" Kundalini, osul sacrum.
Unghiul de inclinare a suprafetelor laterale ale tetraedrului este de: 70.528779 grade. Pentru a construi un con, care sa aiba generatoarea inclinata la acest unghi fata de orizontala, trebuie trasat un arc de cerc cu o deschidere de 120 grade. Exact 120 grade. Nici mai mult, nici mai putin. In acest caz in mod teoretic la un cerc complet s-ar obtine 3 conuri cu acest unghi.
Nu cred ca acest simbol a fost ales la intamplare de catre renumita firma de automobile care are aceasta sigla.
Daca s-ar incerca sa se dezvolte un simbol utilizand tetrahedronul s-ar putea ajunge in cativa pasi la urmatorul simbol:

Acest ultim simbol contine 3 romburi (pe o statueta a culturii Vinca apare simbolul rombului si reprezinta acelasi Foc Sacru) in locul celor 3 triunghiuri, este denumit Anthakarana si este un simbol tibetan utilizat si in Reiki pentru armonizare si vindecare.
Se spune ca acest simbol a fost dat celor din civilizatia MU pentru a le facilita ascensiunea spirituala. MU parca suna a MUres (judet, rau, oras).
S-ar putea ca Muntele Sacru, Muntele Ascuns, Kogaionul sa fie de fapt aceasta structura invizibila cu corespondentele ei in toti muntii Romaniei, pe toate varfurile muntoase.
Desenele de mai sus m-au dus cu gandul la alte desene care par sa aiba legatura cu desenele de mai sus.

Aceste desene sunt de fapt yantre ale Marii Puteri Durga (credinta hindusa). In momente de nevoie zeii invocau aceasta putere care le venea in ajutor, infrangea fortele negative, restaura pacea si echilibrul. Durga nu este o zeita sau zeu, ea este mult mai puternica decat orice zeu si este mai puternica decat toti zeii la un loc. Bij mantra prin care se invoca aceasta Putere este DUM. In credinta si religia romaneasca (si sper ca si in suflete) il avem pe DUM-ne-zeu, care este Puterea Puterilor, Atotputernicul.
Zalmoxe
In legatura cu Focul Sacru as mai remarca urmatoarea. Numele zeului suprem la daci era Zalmoxe. Eu cred ca Zalmoxe era de fapt un titlu pentru cei care reuseau sa evolueze spiritual si sa se desprinda de lumea materiala, era o formula pentru cei care urmau cai spirituale.
Z-al-moxe. Moxe, moxa este foc, purificare. Moxa poate sa fie tradusa si prin Mocsa care inseamna eliberare. Atunci Zalmoxe ar insemna Focul Sacru al Eliberarii (evolutiei spirituale) unde Z (za) pare sa fie chiar mantra Focului Sacru.
Daca Za este mantra sacra a focului atunci multe alte cuvinte, pe care le folosim frecvent, ar putea sa aiba un inteles mult mai profund.
Zau, Za-Ra-nd, Za-Re, Za-Pa-Da, Za-Lu-d, Za-Pa-cit, Za-ce.