English | The Pyramid Power Blog | Romanian

Megaliti si Geoglife

Megaliti si Geoglife

Postby Raveda » Wed Aug 06, 2008 8:54 pm

Cam toate zonele pe care sunt amplasate aceste structuri sunt si zone considerate sacre (cu o anumita "energie") asa ca sper ca pe acest topic sa se adune cat mai multe imagini si informatii despre ele.
Un filmulet in 2 parti de pe youtube referitor la fenomenul carstic carpatin:
1. http://www.youtube.com/watch?v=OAkT58bktNA
2. http://www.youtube.com/watch?v=RAtLy5Yv ... re=related
Raveda
Bronze Member
Bronze Member

Postby Raveda » Thu Aug 07, 2008 7:32 pm

In Muntii Retezatului.

Retezat

45g22m57.62sN 22g50m49.38sE

Retezat.jpg

Nasul geoglifei pare "retezat" de catre o formatiune de forma tetrahedronica. "Tetrahedronul" si "nasul" par sa fie din roci de natura diferita ceea ce ma face sa cred ca acolo are loc un fenomen de continuitate-discontinuitate a solului si a curentilor din sol.
De fapt aceasta imagine prezinta un grup de 3 geoglife. De la stanga la dreapta: Retezat, Dacul, Junul.

Peleaga

45g24m4.87sN 22g56m33.01sE

Peleaga.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Raveda on Fri Aug 08, 2008 8:13 pm, edited 1 time in total.
Raveda
Bronze Member
Bronze Member

Postby Raveda » Fri Aug 08, 2008 8:11 pm

Cozia

Am denumit-o asa pentru ca se afla in zona Coziei. Nicaieri nu am gasit o explicatie pentru ceea ce inseamna acest nume, Cozia. Singura explicatie pe care o pot gasi acestui nume este ca el inseamna Mica Zeita, Cosanzeana, Zana.

45g19m37.06sN 24g 17m2.75sE
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Raveda
Bronze Member
Bronze Member

Postby Raveda » Sat Aug 09, 2008 5:54 pm

Pietroasa

Initial am vrut sa o numesc Femeia de Piatra dar am vazut o localitate in apropiere care intamplator (?) se numeste Pietroasa.

46g26m57.54sN 23g34m56.75sE
Raveda
Bronze Member
Bronze Member

Postby Raveda » Sun Aug 10, 2008 8:45 pm

Zeita Focului

46g23m7.49sN 23g29m37.75sE
Se afla localizata in apropiere de Huda lui Papara in zona Bedeleului. Coincidenta face ca Bedeleu (printre localnici l-am auzit pronuntat ca: Begeleu) sa "sune" ca Gebeleu (Gebeleizis, zeu al trasnetelor).
Papara-Pa+Para (foc si para, para probabil este traznet).
Paratraznet.
Last edited by Raveda on Mon Aug 11, 2008 5:00 pm, edited 1 time in total.
Raveda
Bronze Member
Bronze Member

Postby Raveda » Mon Aug 11, 2008 12:29 am

Simbol

45g22m24.64sN 22g40m9.86sE

De fapt sunt 2 simboluri, cel din stanga pare sa arate ca o elaborata unealta. Nici cel din dreapta (un fel de trident) nu e mai prejos. Acuratetea liniilor nu poate sa fie doar un joc al naturii sau al sansei.
Localizare: Varful Petrii (in Muntii Tarcului).
Pe un alt munte cu rezonanta se afla un varf al lui Petre. In Muntii Sureanu se afla Varful lui Patru. E posibil ca Patru, Petre sa provina din cuvantul piatra sa poate din denumirea cifrei 4 si ca Petru, patru (4), Patru sa fie cuvinte cu un inteles care ne scapa deocamdata.
In practicile yoga, locul unde "doarme" Kundalini (forma de energie) este Muladhara Chakra, simbolizata prin numarul 4 sau figura geometrica patrat. Pe teritoriul Romaniei foarte multe nume de locuri si practici fac referire la aceasta energie. In acest context simbolul din dreapta poate sa fie o reprezentare a osului sacral iar cel din stanga o reprezentare a curentilor (nadis) Shushumna, Ida si Pingala care isi au originea tot in punctul Muladhara Chakra.
Osul sacrum este cel care a dat numele de Sacru (sacralitate) si era cat se poate de important pentru antici.
Raveda
Bronze Member
Bronze Member

Postby Raveda » Mon Aug 11, 2008 2:26 am

Sinca Veche
Raveda
Bronze Member
Bronze Member

Postby Raveda » Mon Aug 11, 2008 2:31 am

Uroiul

45g52m34.97sN 23g2m53.18sE

Se presupune ca o parte din materialul folosit la constructiile din zona Sureanu a fost adus din aceasta zona, zona Uroiului.
Raveda
Bronze Member
Bronze Member

Postby Raveda » Mon Aug 11, 2008 5:05 pm

Bravul

In zona Brasov. 45g35m53.42sN 25g36m36.45sE
Raveda
Bronze Member
Bronze Member

Postby Raveda » Sun Aug 17, 2008 5:41 am

Durgau

Aceasta se afla in zona orasului Turda si l-am denumit asa dupa o zona care se afla putin mai la vest si care se cheama Durgau. Un nume neobisnuit care ar putea sa insemne Omul lui Dumnezeu. Sub zona Durgaului se afla mina de sare de la Turda si de la cei care fac arheologie stim ca minele de sare ale dacilor erau construite in forma piramidala(!). Exista posibilitatea ca ele sa aiba si un rol spiritual si religios. Oamenii imperiului roman au fost cei care au venit si au dezvoltat(?) exploatarea de sare, de fapt distrugand acele structuri piramidale subpamantene in sare.
Nu lipsit de importanta este ca la Turda s-a semnat pentru prima data in Europa (si in lume) un document care dadea dreptul oricarei religii sa se stabileasca pe acele meleaguri si sa-si construiasca locasuri de cult, fara restrictii.
Numele orasului pare sa insemne "Pamant Curat", "Pamant Sfant", "Loc Sacru".
Raveda
Bronze Member
Bronze Member

Postby Raveda » Mon Aug 18, 2008 4:09 am

ARA

O geoglifa (simbol) construita in vremi nu tocmai imemoriale este Cetatea Arad. Ea este inconjurata aproape in intregime de o apa curgatoare (raul Mures) care face ca pe locul cetatii sa se acumuleze energie. In Feng Shui un astfel de loc are o energie sanatoasa, benefica.

Arad_1.jpg

Pe imaginea de mai jos e mai usor de vazut cum cursul raului pare sa fie adus in mod fortat pentru a inconjura acel loc.

Arad_2.jpg

Nu cred ca cei care au fortat cursul raului sunt si aceia care au construit cetatea. Cred mai degraba ca fortarea cursului s-a facut cu mult inainte de constructia cetatii pe care o vedem azi. Cel mai probabil cursul a fost fortat in antichitate si pe acel loc s-a manifestat o Deva. Dacii isi construiau localitatile (Davele) lor in jurul acestor Deva, "intareau" aceasta energie cu anumite materiale (uneori aduse de la distante uriase) si traiau in armonie cu aceste forte ale naturii la care stiau mai apoi sa apeleze.

Vazuta de sus cetatea imi aduce aminte de un simbol care se intalneste destul de des in Yantrele hinduse.

Arad_3.jpg

Acest simbol reprezinta uniunea dintre Purusha- Prakriti (Shiva- Shakti, masculin-feminin) si este simbolul manifestarii.
O mantra a manifestarii este: ARA-KARA.
Parca cetatea Arad are o alta insemnatate acum. Este vie datorita raului Mures; ARA, parte a Arad este si parte a ARA-KARA; steaua hexagonala inseamna manifestare, la fel si ARA-KARA. Numele vechi al Aradului, Aradua (Ara-dua) pare sa intareasca idea de uniune a contrariilor si manifestare.
Raveda
Bronze Member
Bronze Member

Postby Raveda » Mon Aug 18, 2008 4:12 am

Apulum

O alta cetate interesanta, construita in stilul celei din Arad, este cetatea de la Alba Iulia.

Cei care au cercetat provenienta numelui stravechi al acestei localitati leaga acest nume de numele lui Apolo. Ca e mai convenabil. Nici unul nu pare sa vada legatura romaneasca a cuvintelor Apulum si Apuli (trib care locuia pe aceste meleaguri) si energia sexuala. Si e pacat. Pentru ca acel trib se mandrea cu stapanirea acelor energii. Nu era o rusine, ci o mandrie. Astazi este o insulta, ieri mandrie.

Cu Google si cu cuvantul "Babalon" se pot gasi multe site-uri care vorbesc despre un ritual sexual si a carei simbol (yantra) este o stea cu 7 raze (cetatea are si ea 7 "raze" principale). Cele 7 raze ar putea sa fie o coincidenta.

Si totusi nu pot sa nu remarc urmatoarele.
Numele celor care au practicat acest act de magie sexuala, de uniune sexuala, sunt Crowley si Parsons.
1918-anul in care Crowley executa ritualul
1918- anul Marii Uniri (Basarabia si Transilvania se unesc cu Romania). Capitala marii Uniri este Alba Iulia (!).

1947- Crowley moare si Parsons declara ca energia pe care o invocau in ritual (o zeita) nu trebuie lasata de capul ei, ci utilizata in scopuri precise.
1947- Monarhia este abolita.

1952- Parsons moare
1952- Petru Groza ajunge la putere.

Simple coincidente? S-ar putea sa fie doar simple coincidente.

23 August. Pana la Revolutie aceasta a fost ziua nationala a tarii. Dupa Revolutie aceasta a fost schimbata. In fiecare an la 23 August astrul solar (Soarele) "acopera" steaua Regulus (steaua regilor). Cam tot in aceasi perioada (de la declararea zilei de 23 aug ca zi nationala si pana dupa Revolutie) regele Mihai nu a avut voie sa patrunda in tara.

In cadrul ritualului ei invocau ajutorul unei entitati, "LAM", pentru a le facilita intrarea in legatura cu Zeita. LAM este de altfel o mantra care deschide canalul energetic Shushumna pentru ca Kundalini sa urce de la acel nivel spre nivelele superioare.
Kundalini "doarme" in Muladhara Chakra al carei simbol este un triunghi in interiorul unui patrat. 3+4=7. 7 varfuri are si simbolul pe care l-au folosit, 7 "varfuri" are si cetatea. Poate de aici si credinta ca numarul 7 este un numar norocos.

De remarcat ca pe aceste locuri a avut loc un ritual in care mii de locuitori au fost obligati sa asiste la torturile la care erau supusi semenii lor (Horia si Closca). Impactul pe termen lung al acestui ritual numai Dumnezeu il stie.
Raveda
Bronze Member
Bronze Member

Postby Raveda » Wed Aug 20, 2008 10:54 pm

Cu ceva vreme in urma cineva, pe Net, afirma ca pasarea Phoenix isi are cuibul in Muntii Cernei. Si nu intelegeam care este legatura dintre pasarea Phoenix si Romania. Si binenteles ca are. Sub o forma sau alta aceasta pasare, care renaste, se gaseste in toate culturile planetei (si implicit si a Romaniei).
Pe o harta a tarii se poate observa ca zona muntilor: Cernei, Godeanu, Tarcului, Vilcanului si Retezat, arata ca o pasare care coboara in picaj.

Phoenix

Phoenix.jpg

Imaginea de mai sus nu este tocmai reusita. Cred ca mai buna este vederea pe o harta fizica.

Imaginea urmatoare este cea a partii capului, ciocului.
Phoenix_2.jpg

Oul

Aceasta imagine am denumit-o oul. Acel OU de Paste pe care-l spargem (ciocnim) pentru a perpetua renasterea, continuitatea, reinvierea. Tinerete Fara Batranete, Paste, Pasarea Phoenix, aceasi idee. Pasarea noastra incearca sa-l sparga cu ciocul.
Oul.jpg

Hercule

Nume dat dupa zona in care acest ansamblu se afla, Herculane. Puterile lui Hercule au venit, poate, din trezirea si controlul lui Kundalini. Si ale lui Fat-Frumos. Si ce pacat ca povestile pe care le auzeam in copilarie sunt atat de putin intelese in ziua de azi.
Hercule.jpg

Kula

La baza coloanei vertebrale exista un os numit de catre hindusi Kula (osul sacrum) sau Kunda. Tot ei mai venereaza o zeita cu numele Kula.
La baza coloanei vertebrale "doarme" incolacit pe un "ou" energia (sarpele) Kundalini. Pentru a-l aduce in starea de trezire el trebuie "lovit in crestet".
Kula.jpg

Intreg ansamblul se afla la:
44g48m25.48s N 22g24m41.29s E si acest punct cade exact pe ochiul "Kulei".

vmr.jpg
Raveda
Bronze Member
Bronze Member

Return to Piramidele din Romania